Mandelkvern Kenwood Major, Chef, kMix

Alternativer til mandelkvern til kjøkkenmaskin:
Elektrisk «salatmaskin». Det følger med rivjern som passer for mandler. Ellers er dette ett godt redskap om gulrotkake står ofte på menyen

Manuell grønnsakskiver. Samme prinsipp som maskinen over, men denne er altså manuell.

Kverne, rive og hakke redskap til Kenwood kjøkkenmaskin
Det finnes flere måter å hakke/rive/kverne med en Kenwood kjøkkenmaskin, og hva du velger kommer litt an på hvilken type mat du ellers vil bruke en kvern til. Har du allerede kjøttkvern, eller planlegger å kjøpe, kan du prøve å male mandler på den. En minikutter kan også brukes. Minikutteren er i overkant av 3 dl. og kan i tillegg til mandler brukes til å hakke urter, lage pureer, du kan faktisk male kaffebønner med den og den er ypperlig til barnemat. Ikke om du vil lage stor porsjoner og fryse ned, til det er den litt liten, bruk blender isteden, men om barnet spiser samme middag som resten av familien og du bare har behov for å mose den, så er det ett ypperlig alternativ.

Mandelkvern til Kenwood kjøkkenmaskinSå over til beste alternativ for å male mandler, og egentlig det eneste som duger i lengden om du liker å lage marsipan eller kransekaker. Kenwood sitt råkostjern, KAX 643 ME. Utseendemessig ser kvernen ut som en tradisjonell, hånddrevet, mandelkvern og den leveres med flere innsatser slik at den brukes til å rive gulrot og andre grønnsaker, poteter til komle med mer.

Den skal passe til følgende Kenwood kjøkkenmaskiner: Chef Titanium, Chef Elite, Chef Sense, Chef Sense XL, Cooking Chef og kMix.

Chef og Chef XL modeller hvis typebetegnelsen begynner med: KVC og KVL
I tillegg dersom du kjøper adapter: Major Classic og Major modeller som begynner med KM og KMM.

Jeg har selvfølgelig ikke hatt muligheten til å prøve den sammen med alle disse modellene. Det er data fra diverse tester og nettbutikker men jeg er rimelig sikker på at den passer til alle de nevnte.

Mer info om/kjøp mandelkvern (råkostkvern) til Kenwood kjøkkenmaskin