Kenwood Can Chef XL Patissier

KWL90.124SI kjøkkenmaskin med varme og vekt
KWL90 er en Kenwood kjøkkenmaskin i XL serien, d.v.s. den er Kenwood sin største serie, i allefall til hjemmebruk, med 7 liter bolle og en motor på 1400 watt som riktignok ikke er blant de aller sterkeste, men den takler en fast gjærdeig med hele 1,6 kg mel (ca 4 brød) så det bør holde for de fleste.

Bakebolle med varme og vekt

Kjøp Kenwood Patissier

Kjøp Kenwood Patissier kjøkkenmaskin

Chef XL Patissier er en unik maskin og det er to ting som skiller den fra de fleste konkurrenter. Den har innebygget vekt og det er noe som sparer deg for oppvask. Vei ingrediensene rett i bollen. Den har dessuten varme i bollen.

Varme er forsåvidt ikke noe nytt, det er flere år siden det kom en Kenwood kjøkkenmaskin som man kan koke i (se modellen KCC9060S , men nå kombinerer de altså varm, vekt og muligheter å bruke forhåndsinnstillinger for f.eks. å smelte sjokolade.

Varmen kan innstilles på 7 ulike trinn og bruksområdene er mange. Nå slipper du å rigge deg til med vannbad for å smelte sjokolade, sveitsisk marengs går som en lek og det blir enkelt å tykne eggekremer og lage sabayon. Dessuten kan du bruke den til å varme opp hele gjærdeigen, eller surdeigen slik at hevingen går fortere. Jeg pleier å heve lenge på lav temperatur, men av og til blir det litt travelt og jeg ville definitivt likt å ha muligheten til å speede opp hevingen.

Ellers leveres Chef XL Patissier med blender og fire røreredskap. k-spade, visp og eltekrok og også den “nye” k-spaden med en myk ytre kant som gjør at den skraper nedi bollen som en slikkepott slik at du er sikker på å få alt med når du rører. Den kan også brukes til å vende inn pisket krem eller eggehviter.

Dessuten får du med en ekstra bolle. Bolle nummer to er litt mindre enn den andre (5 og 7 liter) og det er egentlig bra fordi du slipper å bruke mer skapplass (de lille passer oppi den store) og det blir enklere å røre sammen små deiger. Det er litt vanskelig å røre sammen deiger og rører som er mindre enn 1/2 liter i den store bollen. Med en den ekstra bollen blir det litt enklere.

Mer info om/kjøp Kenwood KWL90.004SI

Se også “søstermaskinen” Kenwood KWL90.124SI (for meg ser de helt like ut, men de har forskjellig “modellnummer”)